(+45) 26 11 61 43 jan@holmelund-jagtrejser.dk

Jagtrejse efter Snow Sheep – Yakutia – Rusland

0
Send Us An Enquiry
Send Us An Enquiry
Navn*
Email*
Din Besked*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2020

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

(+45) 26 11 61 43

jan@holmelund-jagtrejser.dk

Rusland er jo et enormt land og hvis man skulle beskrive fyldestgørende ville det kræve flere bøgers plads.

I den forbindelse kan en bog skrevet af Jan Kozak med titlen Jæger i Tajgaen, udgivet på Lademanns forlag, anbefales. I sine jagt og naturberetninger kommer han tæt på en sublim beskrivelse af den uberørte naturs vildskab i Tajgaen kombineret eller udfordret af menneskets mod, vilje og drivkraft – jægerinstinktet. Absolut værd at læse.

Jagt områderne i Rusland strækker sig fra  Moskva områderne med bl.a. gode muligheder for elg, tjur og urfugl over Kirov hvor europæisk brunbjørn kan jages til Kurgan nord for Kasakhstan med en fantastisk bestand af sibirisk råvildt. En Holmelundjæger nedlagde her en sibirisk råbuk på ikke mindre end 1240 gram. Længere mod øst og nord er det bjørnejagterne der dominerer. Spektakulært er bjørnejagten helt i øst ved Khabarovsk på Amur Black Bear, hvor bjørnene jages om foråret og i efteråret langs Amurfloden. Amurfloden der på sin rejse bl.a danner grænse mellem Kina og Rusland, rummer i sit tilstødende land både amur-tiger og amur-leopard. Så hvis man er heldig på sin bjørnejagt kan man altså der få lov at observere og evt. fotografere disse smukke rovdyr. Under en forårs-jagt som jeg deltog i sammen med en Holmelund-jæger i området, fortalte guidsene levende om hvordan de året før i en huntcamp havde mistet deres hund, som stod bundet udenfor. En sibirisk tiger havde listet sig ind på hunden og slået den ihjel. I floderne er der et fantastisk fiskeri på stalling samt adskillige laksearter.

Mod nordøst på Kamchatka er alting stort. Bjørnene bliver let op til 10,5 fod og Chukotka Moose – verdens største – med en gevirvægt på op til 55 kg. overgår alle fantasier om et stort trofæ – helt op til 200 cm. spænd for de aller-største.

Rusland er desværre præget af et image, hvor sort økonomi, ustabile forretningsgange og korruption fylder mere end vi sædvanligvis bryder os om. Endvidere er infrastrukturen og materiellet ofte af en karakter med plads til forbedringer. Disse vilkår skal man acceptere, før man begiver sig på en jagtrejse til Rusland.

Holmelund Jagtrejser har derfor i sit valg af samarbejdspartner nøje vurderet vores samarbejdspartners troværdighed samt kvalitetsbevidsthed og kan på den måde stå inde for, at denne i højere grad vil leve op til vore kunders tilfredshed.

Holmelund jagtrejser har afviklet  mange jagtrejser til Rusland og vores erfaringsgrundlag er din sikkerhed for, at rejsen bliver en opfyldelse af dine forventninger.

Jagt på Yakutia Snow Sheep

Jagt for feinsmeckere i Yakutia på Sne-får. Du finder intet andet revir bedre i verden end Yakutia, hvis du ønsker at pryde din væg med et snefår. Yakutia rummer en reguleret bestand på ikke mindre end 40.000 snefår og derfor er succesraten høj og tilnærmer sig 100% på disse jagter.

Jagt på Yakutia Snow Sheep i September/Oktober måned kan være udfordrende – det er bjergjagt og det kan være meget koldt (Minus 26 grader oplevede vi under jagten i 2017) og ikke mindst den lange transfer-tid kan føles udmattende.

Transferen frem og tilbage:

  1. Dag eftermiddagsfly til Moskva – møde med samarbejdspartner indtjek af våben.
  2. Dag hvor du lander i Yakutia ved 11-tiden om formiddagen
  3. Dag transfer fra Yakutia – Handyga eller Guldminen beliggende længere inde i bjergene i mini-bus
  4. Dag i beboelsesvogn på ladet af lastvogn op af udtørret flød i 10 – 12 timer

Herefter jagt 1 x 1 i 7 dage, hvor der overnattes i bjælkehytte i dobbeltsenge med plads til 4 jægere og hvor kokken anretter måltider i køkkenets bjælkehytte. Efter endt jagt gentages den lange transfer i lastvogn og mini-bus.

Det siger sig selv, at man skal have udstyret i orden på denne jagtrejse, som kan opleves ekstrem for nogle, gætter jeg. Især vejrliget er jokeren, som kan udfordre jægeren i bjergene, hvis højde dog ikke når mere end maksimalt 2.500 meter over havet.

Udstyret

En fladtskydende riffel er en fordel, kikkert med kliktårn for skudafstande ud til 400 meter, rangefinder, en håndkikkert med mindst 12 x forstørrelse, beklædning egnet for bjergjagt, hvor jeg vil anbefale dig at tale med Claus Ballisager fra udstyrs-butikken B-Wild. Hvidt camouflage overtrækstøj er ligeledes en fordel. Du vil kunne leje Satellit-telefon af Holmelund Jagtrejser, hvis du føler behov herfor.

Reviret og Vildtet

Det omtalte revir er enormt nærmest grænseløst og et helt unikt samlingspunkt for Yakutia Sne-væddere før de går i brunst i november måned. Ikke usædvanligt går vædderne samlet i små grupperinger, men ses også individuelt. Min samarbejdspartner har haft 100% succes med sine jægere igennem de sidste 5 år. Foruden Snow-Sheep kan der træffes Moose, Rensdyr, Muskdeer samt Brun-bjørn

Jagten og de fysiske vilkår for jagten

Temperaturerne kan svinge fra plus 5 grader til minus 30 grader i oktober. I 2017 faldt der tidligt en del sne og mange steder i bjergene var snedækket op til 50 cm, men de fleste steder mellem 20 til 30 cm. Kulde og storm er en dårlig kombination, men et vilkår som du skal kunne beskytte dig imod under jagten. Det er derfor vigtig at ører, hals og næse kan beskyttes af effektiv beklædning under disse vilkår.

Jagten foregår som bekendt til fods. Der er ingen heste til at bære dig rundt, så et minimum af fysisk formåen er et must for en succesfuld jagtrejse.

Som udgangspunkt er det vigtigt på trods af kuldegrader ikke at iklæde sig for´ tykke beklædningslag, for du skal nok komme til at svede ved stigningen. Du får det svært i bjergene, hvis du ligner en Mummi-trold af mange lag beklædning derfor anbefales det at flere lag beklædning i stedet ligger tørt i rygsækken og først iklædes efter den uundgåelige stigning til i bjergene.

 

 

Whats included in this tour?

Jagt på får er eksklusivt og dyrt, men alligevel synes vi at Holmelund Jagtrejser kan tilbyde særdeles fair priser på Yakutia Snow Sheep.  

  • 14/7 dages jagt 1 x 1 inklusive ophold og forplejning,  invitationsletter, visa, våbentilladelser, meet and greet i Moskva, ledsagelse på hele turen samt engelsk talende oversætter  – kr. 50.000 
  • Trofæafgift for en Yakutia Snow Sheep – kr. 50.000
  • Flybillet København – Yakutia/retur – kr. 7.500.
  • Transfer ved gruppe på 3 jægere – kr. 8.500

Samlet – kr. 116.000

Whats not included in this tour?

Evt. ophold og forplejning udenfor huntcamp, gebyr for våbentransport med flyet, rejseforsikring der kan tilkøbes, forsendelse af trofæer, omkostninger til konservator samt drikkepenge er eksklusive.

Photos