(+45) 26 11 61 43 jan@holmelund-jagtrejser.dk

Jagtrejse efter Sibirisk Råbuk – Rusland

0
Send Us An Enquiry
Send Us An Enquiry
Navn*
Email*
Din Besked*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3170

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

(+45) 26 11 61 43

jan@holmelund-jagtrejser.dk

Rusland er jo et enormt land og hvis man skulle beskrive fyldestgørende ville det kræve flere bøgers plads.

I den forbindelse kan en bog skrevet af Jan Kozak med titlen Jæger i Tajgaen, udgivet på Lademanns forlag, anbefales. I sine jagt og naturberetninger kommer han tæt på en sublim beskrivelse af den uberørte naturs vildskab i Tajgaen kombineret eller udfordret af menneskets mod, vilje og drivkraft – jægerinstinktet. Absolut værd at læse.

Jagt områderne i Rusland strækker sig fra  Moskva områderne med bl.a. gode muligheder for elg, tjur og urfugl over Kirov hvor europæisk brunbjørn kan jages til Kurgan nord for Kasakhstan med en fantastisk bestand af sibirisk råvildt. En Holmelund-jæger nedlagde her en sibirisk råbuk på ikke mindre end 1240 gram. Længere mod øst og nord er det bjørnejagterne der dominerer. Spektakulært er bjørnejagten helt i øst ved Khabarovsk på Amur Black Bear, hvor bjørnene jages om foråret og i efteråret langs Amurfloden. Amurfloden der på sin rejse bl.a danner grænse mellem Kina og Rusland, rummer i sit tilstødende land både amur-tiger og amur-leopard. Så hvis man er heldig på sin bjørnejagt kan man altså der få lov at observere og evt. fotografere disse smukke rovdyr. Under en forårs-jagt som jeg deltog i sammen med en Holmelund-jæger i området, fortalte guidsene levende om hvordan de året før i en huntcamp havde mistet deres hund, som stod bundet udenfor. En sibirisk tiger havde listet sig ind på hunden og slået den ihjel. I floderne er der et fantastisk fiskeri på stalling samt adskillige laksearter.

Mod nordøst på Kamchatka er alting stort. Bjørnene bliver let op til 10,5 fod og Chukotka Moose – verdens største – med en gevirvægt på op til 55 kg. overgår alle fantasier om et stort trofæ – helt op til 200 cm. spænd for de aller-største.

Rusland er desværre præget af et image, hvor sort økonomi, ustabile forretningsgange og korruption fylder mere end vi sædvanligvis bryder os om. Endvidere er infrastrukturen og materiellet ofte af en karakter med plads til forbedringer. Disse vilkår skal man acceptere, før man begiver sig på en jagtrejse til Rusland.

Holmelund Jagtrejser har i sit valg af samarbejdspartner nøje vurderet vores samarbejdspartners troværdighed samt kvalitetsbevidsthed og kan på den måde stå inde for, at denne i højere grad vil leve op til vore kunders tilfredshed.

Holmelund jagtrejser har afviklet  mange jagtrejser til Rusland og vores erfaringsgrundlag er din sikkerhed for, at rejsen bliver en opfyldelse af dine forventninger.

Jagt på Sibirisk Råbuk i Kurgan

Holmelund Jagtrejser har allerede høstet mange succeser i Kurgan blandt disse nr. 16 på SCI´s liste

Jagten foregår i Kurgan provinsen og distrikterne ligger nær Chelyabinsk, Kalaysk, Almenyevo og Shadrinsk.  Jagten foregår ved pürsch i et relativt fladt landbrugsområde og kræver derfor ikke de store fysiske anstrengelser. Typisk nedlægges der årligt på disse arealer 140 bukke med en gennemsnitvægt på omkring 900 gram. Den gennemsnitlige trofævægt afhænger i høj grad af hvor hård vinteren har været  for vildtet.  Holmelund-jæger har i Shadrinsk nedlagt en sibirisk råbuk hvis opsats vejede 1240 gram. Se galleri-siden. Bukken er indplaceret som nr. 11 på SCI´s world of records. I 2018 nedlagde en Holmelund-jæger her en buk med en trofævægt på 1.187 gram og her i 2020 er der blevet nedlagt en sibirisk råbuk på ikke mindre end 1.470 gram. På revir hvor vi har en eksklusiv ret. Bukken blev nedlagt af en russisk jæger.

Før afgivelse af skud, vil skytten blive vejledt omkring cirka størrelse på trofæ.

Vi kan i det pågældende VIP-revir som vi foretrækker garantere et super ophold og en super-jagt

Du vil hver dag typisk kunne observere mange sibiriske råbukke.

Ophold foregår i træhuse, moteller o.lign. Vores seneste VIP-revir kan tilbyde ophold i luksuriøse omgivelser.

Jagten kan kombineres med jagt på elg i oktober, men der anbefales da en forlængelse af jagt-perioden med 2 dage fra 5 til 7.

Terminerne er:

Termin 1: 25.08 – 31.08

Termin 2: 01.09 – 07.09

Termin 3: 08.09 – 15.09

 

Whats included in this tour?

7 dages ophold og 5 dages jagt med 1 x 1 guidning, engelsk talende interpreter, transport før, under og efter jagt, invitationsbrev, riffeltilladelse, dyrlægecertifikat samt statsgebyr er inkluderet.

I alt – pris Kr. 15.500

Whats not included in this tour?

Eksklusive er trofæafgifter, flybillet (ca.kr. 4.500), evt. hotelophold før og efter jagt, rejseforsikring som kan tilkøbes, gebyr for våbentransport med flyet, russisk visum samt drikkepenge.

Trofæafgifter for sibiriske råbukke:

Op til 700 g. – Kr. 6.500

700 g. op til 800 g – Kr. 7.500 

801 g. op til 900 g – Kr. 9.250                           

901 g. op til 1000g – Kr. 12.500     

1001 g. og større  – Kr. 13.500      

 

Trofæafgift for Moose-tyr kr. 15.000

 

Photos