(+45) 26 11 61 43 jan@holmelund-jagtrejser.dk

Jagtrejse efter Mid Asian Ibex i Kirgistan

0
Send Us An Enquiry
Send Us An Enquiry
Navn*
Email*
Din Besked*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5157

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

(+45) 26 11 61 43

jan@holmelund-jagtrejser.dk

Holmelund Jagtrejser har  haft ganske mange danske jægere i Kirgisistan og mange af disse har hjembragt rigtig flotte trofæer af Mid Asian Ibex. Den største med 124 cm horn. Vi har erfaringerne, de troværdige kontakter og referencer, hvis du har behov for sådanne.

Magtforholdene i Kirgisistan er omskiftelige og under  en politisk omvæltning i 2009 mistede vi kontakten til vores oprindelige udbyder. Imidlertid lykkedes det atter i 2013, at få kontakt til denne udbyder, som jeg har flere personlige jagterfaringer sammen med og som jeg nærer den største tillid til.

Kirgisistan er er højt beliggende, Bishkek som er hovedstaden, er beliggende i ca. 2500 meter højde.

Det er lige udenfor hovedstaden Bishkek at du lander med flyet fra Moskva.  Lufthavnen  fremstår som en hvilken som helst anden og kan forveksles med en vestlig lufthavn. Du kan købe de samme mærkevarer i taxfreeshoppene og ligesom alle andre steder og undre dig over, at priserne er tax-frie, for de er såmænd høje nok.

Landet er kulturelt delt mellem en muslimske og kristen tradition og har da også på det seneste været udsat for 2 borgerkrige. Den seneste krig sluttede i 2003 – 2004, efter at talebanere fra Afghanistan, der er beliggende 200 – 300 km fra Kirgisistan, invaderede Kirgisistan. Det lykkedes imidlertid regeringstropper stærkt understøttet af amerikanske militær at fordrive talebanerne fra landet. I landet ånder der nu tilsyneladende fred og ro.

Det er ingen hemmelighed at den sorte økonomi er stor, at bestikkelse og korruption er udbredt, men hvis man ikke ligefrem leder efter det, ser man i dagligdagen kun yderst venlige, imødekommende og gæstfrie mennesker.

Bishkek Kirgisistan er den fattigste republik af de tidligere sovjetstater og kan ikke som sine naboer profitere at olie og gas forekomster i undergrunden. Landet forsøger at tjene lidt penge på udvindelse af guldforekomster, turister, men ikke mindst kvægbrug er af stor betydning for landets økonomi. Når man færdes i hovedstaden undres man til stadighed over alle de meget store vestlige biler som præger hovedstaden i dette meget fattige land, hvor man ude på landet til tider oplever at folk mistrives på grund af sult. Observationen bevidner en enorm ulighed mellem folk, som er ukendt og lidt skræmmende for os, der kommer fra en velfærdsstat.

Naturen i Kirgisistan er præget af de højbeliggende  øde sletter og de majestætiske bjerge som er ubeskriveligt smukke. Kirgisistan er et højt beliggende land og derfor er klimaet  tørt. Sommeren er lang og strækker sig hen på efteråret. Dog kan man risikere midt i oktober at nattemperaturerne kommer ned på minus 10 grader og med dagtemperaturer på kun 0 – 5 plusgrader. I december og januar kan der observeres kuldegrader ned til minus 30 grader celsius.

Basecamp er typisk beliggende i 3500 meters højde, hvorimod selve jagtudøvelsen typisk ligger højere op til 4200 meter over havet. Som jagtland er det især Mid Asian Ibex og Marco Polo-fåret som er attraktive jagtobjektet og arterene findes da også i stor antal. Herudover kan der med held nedlægges sibirisk råbuk, ulv og bjørn. Langt de fleste af vores jagter afvikles i Naryn-regionen ved den kinesiske grænse.

På grund af højden er det en god ide at akklimatisere sig før anstrengelser. Det er en god idé at benytte sig af cykelshort for at forebygge en øm og rød røv under de mnage timer ridning på hesteryg. Endvidere er det en god ide´at huske fugtighedscremer til forebyggelse af sprukne læber, neglerødder og fødder som følge af det tørre klima og endelig husk imodium til at sikre en stabil bakterieflora i maven.

Sluttelig vil jeg anbefale at du kender din riffels kuglebane ud til 400 meter.

I Kirgisistan er man 5 timer før os. Det vil sige, at du skal stille uret 5 timer frem ved ankomst.

Fantastisk bjergjagt på Mid Asian Ibex i Kirgisistan

Jagttid fra 01.09 til den 28.02. Bedste jagttid er i slutningen af oktober og frem til først i december.

Holmelund Jagtrejser var en af pionerende, da vi i 2006 arrangerede de første jagtrejser efter Mid Asian Ibex. Siden har mange kunder og kolleger fulgt i hælene.

Bjergjagten i Kirgisistan er lidt af en manddomsprøve og om noget trofæ, så kan man i hvertfald sige, at man kommer til at gøre sig fortjent til netop dette trofæ.

Højden med iltfattig luft gør hurtigt åndedrættet besværet.

Velankommen til Bishkek modtages du i lufthavnen af vores engelsk eller tysk-talende guide, som hjælper os igennem tolden med vore våben. Hvis vi ikke bruger en dag i Bishkek ( Kan anbefales), fortsætter rejsen i bil til Karakol ( 4- 6 timer ) hvor du eventuelt overnatter privat. Dagen efter fortsætter rejsen op i bjergene hvor vi i bil kører igennem et bjergpas i 4200 meter højde. Rejsen fortsætter endnu et par timer, hvorefter vi ankommer til en yderst komfortabel Base Camp beliggende ude i bjergene på kanten af en meget bred floddal der modtager vand fra en gletcher som vi senere vil få i nærmere øjesyn.

Jagten foregår i Tian Shan-bjergene på grænsen til Kina i en højde på 3500 meter til 4200 meter over havets overflade. Eller tæt ved Osh tæt på grænsen til Tajikistan i samme højde.

For os danskere kræver højden, at vi tålmodigt lader os akklimatisere før vi begiver os ud på jagt. Derfor er der henlagt 1,5 til 2 dage for dette formål, for at undgå højdesyge og derfor har vi god tid til at nyde lejrens faciliteter såsom sauna og varmt brusebad.
I en lille bæk tæt ved lejren er der ligeledes masser af pæne ørreder som man kan muntre sig med at fange, hvis man skulle have en flue eller spinderstang med.
På den modsatte side af dalen kan lige ane to bebyggelse hvor der dels bor en yak-okse hyrde og en fåre hyrde. Begge kender bjergene soom deres bukselomme og det er typisk disse hyrder der bliver din guid og din garanti for en succesfuld jagt.

Efter have prøveskudt sin riffel kører vi i 4-hjulstrækker ud til Hunt Camp. Turen tager ca. 3 timer og vi vil undervejs allerede have spottet de første ibex der står i silhuet på bjergtoppene. Vi vil også kunne observere Marco Polo får længere nede af bjergsiden.
Hunt Camp indeholder det nødvendigste og ikke mere. En generator sørger for strøm, en kamin for varme, en kok for mad og en satellittelefon for hjælp hvis uheldet skulle være ude.

Dagen starter tidligt 2 – 3 timer før solen står op, ved at vi på hesteryg begiver os op af bjergene. Når solen begynder at titte frem efterlades hestene og vi starter en pürsch på de spottede bull ibex. Ofte tager pürschen op til 3 timer.

Når man så efter en hel dags hårdt slid endelig er kommet op har de flyttet sig, har fået fært af os eller har set os og så er det at skudafstande på op til 300 meter kommer på tale og det er nu du skal vise dit værd som riffelskytte. Fast anlæg er der aldrig problemer med så sædvanligvis er udfordringen ikke uoverstigelig. Efter en velplaceret kugle oplever du en glæde og stolthed over det nedlagte bytte som du vil mindes i resten af dit liv.

 

 

Hvad er inkluderet i prisen?

Rejse over 9/6 dages jagt, inklusive al transfer, våbentilladelser, veterinære eksportdokumenter, formalitetspakke, flybilletter København – Bishkek/rertur, kost og logi samt en bull ibex.

I alt             kr. 48.500

Mulighed for rabat ved flere i en gruppe 

Hvad er ikke inkluderet i prisen?

Eventuel ophold og forplejning udenfor basecamp, rejseforsikring som kan tilkøbes, gebyr for våbentransport, forsendelse af trofæ samt drikkepenge er eksklusive

Photos