(+45) 26 11 61 43 jan@holmelund-jagtrejser.dk

Jagtrejse efter Maralhjort i Kazakhstan

0
Send Us An Enquiry
Send Us An Enquiry
Navn*
Email*
Din Besked*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4600

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

(+45) 26 11 61 43

jan@holmelund-jagtrejser.dk

Kasakhstan er et fantastisk jagtland. Landet er 65 gange så stor som Danmark,
men befolkningen er kun 3 gange større end i Danmark. Naturen har gode betingelser i dette mægtige land, som strækker sig fra Khan Tangiri Shyngy´s bjergtinder i en højde af 6.995 meter til steppeland og senere lavland.

En beskrivelse af klimaet er meget afhængig af hvor i landet der er tale om, men generelt kan man sige, at landet har tempereret fastlandsklima med meget kolde vintre og meget varme somre: Middeltemperaturen i december, januar, februar ligger på omkring – 5 til – 10 grader C. og omvendt ligger temperaturen omkring 25 – 30 grader C. om sommeren

Til forskel for nabo-landet Kirgisistan rummer Kasakhstan store forekomster at natur-resurser, hvor ikke mindst olie og gas er en særdeles betydningsfuld eksportvare. Olien udgør 58 % af landet eksport. På trods af at landet har store økonomiske  potentialer, lever 26 % af befolkningen under fattigdomsgrænsen. Korruption er også her velkendt og udbredt.

På trods af dette lidt dystre billede af Kazakhstan rummer naturen en overflod af det som vi begærer – kæmpe store Maral-hjort – trofæer op til 20 kg, Mid Asian Ibex op til 145 cm lange horn, Bjørne, Sibiriske råbukke, Marco Polo-får etc.

Endvidere fantastiske fuglejagter på duer og ænder.

Holmelunds jægere har høstet store successer her med Mid Asian Ibex nedlagt op til 131 cm og adskillelige rigtig tunge maral-hjorte.

 

Jagt på Maralhjort eller Asiatisk Thian Shan Wapiti

Holmelund Jagtrejser har med succes arrangeret maral-jagter til Kazakhstan. Senest til Kolsay National Park beliggende i det sydøstligste Kazakhstan tæt på Kirgistan.

Maralen her er set med gevirer helt op til 20 kilo, hvor et gennemsnitligt trofæ typisk ligger på omkring 12 kilo.

Kæmpehjorten, der i velvoksen tilstand kommer over 500 kg kropvægt og med en skulderhøjde på 1,6 m er blandt de største i Verden.  Maralen er ikke underligt et meget attraktivt vildt for trofæjægeren verdenen over.

Maralen lever på sletterne, i dalene og på de nederste dele af bjergsiderne og selvom det er en god ting at have fysikken i orden, er det ikke afgørende i en grad, som når det gælder Ibex-jagten. Typisk rider du ud sammen med din guide tidligt om morgenen og benytter fly-camps indtil succesen er i hus. Du lytter til brunsthjortens fløjten og forsøger at spotte hjorten igennem din kikkert. Ofte kan du høre flere hjorte fløjte samtidigt og da er udfordringen, at udsøge den største. I bjergene skal man imidlertid aldrig underkende afstandene. Selvom hjorten står lige der-ovre, kan der-ovre sagtens være 500 – 600 meter ude og altså for langt til et sikkert skud. Imidlertid bør du inden afrejse øve dig med din, helst fladtskydende, riffel således at du med rimelig sikkerhed kan placere en kugle på  300 ++ meter afstand.

Du kan jage den kæmpe Maral-hjort i brunstperioden fra den 10. september til den 15. oktober.

Jagten  har indtil 2017 været afviklet i nationalparkerne Kolsay Kolderi National Park på grænsen til Kirgisistan, i Dzunggarian Ala-Tau  Nationalpark samt i Ili Ala-Tau Nationalpark

Kolsay National Park er netop reviret hvor vi har haft størst succes med maral- jagterne. Imidlertid er alle nationalparker i Kazakhstan blevet lukket for turist-jagt i 2017, herunder Kolsay National Park, hvilket efterlader de private jagtområder til turist-jagt. Der er ikke udsigt til at jagten tillades i nationalparkerne igen indenfor overskuelig tid.

Der er mange private revirer i Kazakhstan, men særlig et revir vil jeg anbefale, som benævnes Tastau Ala Tau. Reviret er beliggende temmelig langt fra Almaty i Shian Shan bjergkæden og producerer store maralhjorte. Der anvendes indenrigsfly i Kazakhstan for at komme til dette revir. Reviret er ligeledes tilknyttet samme bjergsystem som Dzhungarskiy Alatau, hvor filmen som kan formidles er optaget. Reviret er på godt 36.000 hektarer.

Jagten afvikles i maral-hjortens brunstperiode som forløber fra midten af september til midten af oktober. Et gennemsnitligt trofæ vejer mellem 11 og 13 kilo, men der er nedlagt trofæer helt op til 20 kilo.

Jagten foregår primært fra hesteryg, men også ved anstand, hvor man afsøger revirer med kikkert og lytter til maral-hjortens karakteristiske fløjten.

Temperaturerne vil typisk være beliggende mellem minus 5 og 15 plus grader om dagen, koldest i oktober.

Du bør forberede dig på jagten ved at tage ride-timer forinden samt at indskyde din riffel således at du kan skyde ud til 300+ meter.

Jagten der afvikles over 14 dage med 10 dage i bjergene foregår i 1.500 – 3.000 meters højde og kan medføre ubehag indtil du akklimatiseres for højden. Under jagten skal du endvidere være forberedt på evt., at skulle overnatte i telt 2 – 3 dage, hvis jagten byder det således. Rimelig fysisk form en fordel. Jagt i bjerge er altid udfordrende. Du skal kunne beskytte dig mod vind, vand og snefald.

 

 

 

Hvad er inkluderet ?

Priser for 2021

12/10 dages jagt på Maral hjort i Tastau  – kr. 52.500

Trofæ: Op til 10 kilo – kr. 22.500, – 10 – 12 kilo kr. 29.500, – 12 – 14 kilo kr. 37.500, – over 14 kilo kr. 45.500

12/10 dages jagt på Maral hjort i Belozek  – kr. 47.500

Trofæ kr. 20.000 uanset størrelse

Inklusive er: Jagttilladelse, visa, våbentilladelse, veterinært eksport dokument, Chapter 6 document, indenrigsfly/retur eller biltransfer/retur, forberedelse til forsendelse af trofæ, møde og klarering i lufthavn, køretøjer i reviret, guide service, engelsk talende oversætter, fuld service ( 3 måltider), sauna, markpræparering af trofæer samt mulighed for indskydning af rifler

Anskudt vildt betragtes som nedlagt vildt.

 

Hvad er ikke inkluderet

Eksklusive er: flybillet Billund – Almaty/retur ca.  kr.  5.500, endvidere rejseforsikringer, evt. hotel ophold og fortæring før og efter jagt, drikkepenge samt hjemsendelse af trofæer.

Holmelund Jagtrejser kan som agent for Europæiske Rejseforsikring tegne såvel afbestillingsforsikring som rejseforsikring.

Trofæafgift Mid Asian Ibex – kr. 22.500

Ulv – kr. 7.500, Vildsvin – kr. 10.000

Ved manglende mulighed for Maral-hjort tilbagebetales trofæafgiften minus kr. 2.500

 

Photos