(+45) 26 11 61 43 jan@holmelund-jagtrejser.dk

Jagtrejse efter Dall-Sheep i Alaska

0
Send Us An Enquiry
Send Us An Enquiry
Navn*
Email*
Din Besked*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2439

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

(+45) 26 11 61 43

jan@holmelund-jagtrejser.dk

Jagten er fysisk krævende og fordrer ligeledes psykisk robusthed, hvis man skal have ønske om at hjembringe et flot Dall-sheep trofæ.

Jagten afvikles fra den 09. August til den 9. September. Generelt tilstræbes dallsheep-jagterne at være tilendebragt omkring den 01. September, hvor det ofte begynder at sne i bjergene og hvor organisationen koncentrerer sig om Moose og Grizzly-jagt.

Typisk er trofæernes størrelse på mellem 35 og 38 inch. Den sidste Holmelund Jagtrejse kunde på Dallsheep-jagt nedlagde imidlertid en Dallsheep på 41 inch.

Min samarbejdspartner råder ligeledes over et Dallsheep habitat, hvor Dalllsheepene benævnes Glacier-Rams. Habitaten ligger meget langt fra base-camp og området er krævende med behov for at bære rygsæk noget af vejen samt mange overnatninger i Spike camp. Imidlertid er jagttrykket nærmest ikke eksisterende og derfor er vædderne i gennemsnit større og ældre her. For at nedlægge en af disse Glacier-ram kræves der i høj grad at teamworket fungerer med guiden samt at du fysisk og psykisk er rustet til den krævende udfordring som denne jagt forudsætter.

Alle jagterne afvikles i koncessions området GMU 20A, hvortil man kommer med taxifly fra Fairbanks eller Healy.

Flyvetiden (Fra Fairbanks) er ca. 1,5 time da basecamp er beliggende 120 miles syd for Fairbanks på østsiden af Denali Park og ud til Yanert Fork River.

Afgørende for succes er udover skydefærdigheder på langt hold med riffel, den fysiske og psykiske robusthed som nævnt, men i høj grad også vejret. Det er ikke godt hvis tågen ligger tung over bjergtinderne og forhindrer jægere i at spotte vædderen eller hvis skyerne lækker med store mængder regn eller sne.

Stormvejr i bjergene er en særdeles opslidende oplevelse ligesom regnvejr kan være demoraliserende for jagtiveren. Alle disse vilkår skal man være forberedt på at håndtere på bedste vis.

Under min jagtrejse til reviret i september 2017 blev der jævnfør udsagn fra 2 forskellige guids udtalt, at de havde spottet omkring 600 Dall-sheeps i løbet af den 1. uge i sæsonen. Jagt fra premieren anbefales. Min samarbejdspartner oplyste tillige at vildtbiologer havde konstateret den tætteste bestand af dall-sheep i regionen hvor jagten udøves.

Jagten på Dall-sheepen er den ultimative jagt, hvor man let kommer i åndennød ved at beskue en betagende natur, hvis lige er sjælden og i den natur skal man gøre sig fortjent til det meget attråværdige trofæ som en Dall-sheep vædder er.

Nedenfor for billede af en vædder nedlagt af Holmelund-jæger i 2016

Afvikles jagtrejsen uden succes, betales der ikke trofæafgift retur.

Whats included in this tour?

Inkluderet er:

Jagt & ophold 14/12/10 1 x 1 fra hesteryg, fuld forplejning, trofæafgift for en Dall-sheep vædder, huntinglicense, tag for Dall-sheep, taxi-fly til base-camp/retur, amerikansk våbentilladelse samt flybillet København – Fairbanks/retur.

Hvis der ikke nedlægges en Dall-sheep tilbagebetales der ikke nogen trofæafgift

I alt kr. 158.500 På basis af dollarkursen pr. 24.09.2019

Whats not included in this tour?

Evt. ophold og forplejning udenfor huntcamp, evt. transfer med bil, esta-visa, rejseforsikring (Kan tilkøbes), gebyr for våbentransport med flyet, hjemsendelse af trofæer samt drikkepenge.

Holmelund Jagtrejser kan tegne afbestillingsforsikring samt ansvars og rejseforsikring igennem Europæiske Rejseforsikring. Det er vigtigt at du har en gyldig rejseforsikring, der også dækker storvildtjagt i USA inden din afrejse.

Photos