(+45) 26 11 61 43 jan@holmelund-jagtrejser.dk

Jagtrejse efter Brun-Bjørn på Kamchatka

0
Send Us An Enquiry
Send Us An Enquiry
Navn*
Email*
Din Besked*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4211

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

(+45) 26 11 61 43

jan@holmelund-jagtrejser.dk

Rusland er jo et enormt land og hvis man skulle beskrive det fyldestgørende, ville det kræve flere bøgers plads.

I den forbindelse kan en bog skrevet af Jan Kozak med titlen Jæger i Tajgaen, udgivet på Lademanns forlag, anbefales. I sine jagt og naturberetninger kommer han tæt på en sublim beskrivelse af den uberørte naturs vildskab i Tajgaen kombineret eller udfordret af menneskets mod, vilje og drivkraft – jægerinstinktet. Absolut værd at læse.

Jagt områderne i Rusland strækker sig fra  Moskva områderne med bl.a. gode muligheder for elg, tjur og urfugl over Kirov hvor europæisk brunbjørn kan jages til Kurgan nord for Kasakhstan med en fantastisk bestand af sibirisk råvildt. En Holmelundjæger nedlagde her en sibirisk råbuk på ikke mindre end 1240 gram. Længere mod øst og nord er det bjørnejagterne der dominerer. Spektakulært er bjørnejagten helt i øst ved Khabarovsk på Amur Black Bear, hvor bjørnene jages om foråret og i efteråret langs Amurfloden. Amurfloden der på sin rejse bl.a danner grænse mellem Kina og Rusland, rummer i sit tilstødende land både amur-tiger og amur-leopard. Så hvis man er heldig på sin bjørnejagt kan man altså der få lov at observere og evt. fotografere disse smukke rovdyr. Under en forårs-jagt som jeg deltog i sammen med en Holmelund-jæger i området, fortalte guidsene levende om hvordan de året før i en huntcamp havde mistet deres hund, som stod bundet udenfor. En sibirisk tiger havde listet sig ind på hunden og slået den ihjel. I floderne er der et fantastisk fiskeri på stalling samt adskillige laksearter.

Mod nordøst på Kamchatka er alting stort. Bjørnene bliver let op til 10,5 fod og Chukotka Moose – verdens største – med en gevirvægt på op til 55 kg. overgår alle fantasier om et stort trofæ – helt op til 200 cm. spænd for de aller-største.

Rusland er desværre præget af et image, hvor sort økonomi, ustabile forretningsgange og korruption fylder mere end vi sædvanligvis bryder os om. Endvidere er infrastrukturen og materiellet ofte af en karakter med plads til forbedringer. Disse vilkår skal man acceptere, før man begiver sig på en jagtrejse til Rusland.

Holmelund Jagtrejser har derfor i sit valg af samarbejdspartner nøje vurderet vores samarbejdspartners troværdighed samt kvalitetsbevidsthed og kan på den måde stå inde for, at denne i højere grad vil leve op til vore kunders tilfredshed.

Holmelund jagtrejser har afviklet  mange jagtrejser til Rusland og vores erfaringsgrundlag er din sikkerhed for, at rejsen bliver en opfyldelse af dine forventninger.

Jagten for vestlige jægere blev åbnet i 1992.

Jagten på kamchatka bjørnen

Kamchatka-bjørnen kan jages både forår og efterår. Om efteråret foregår jagten typisk fra hesteryg og ATV, hvorimod den om foråret afvikles fra snescooter, hvor jægeren transporteres i en slæde, der trækkes efter denne. Når bjørnespor krydses i sneen eftersættes sporet indtil bjørnen er spottet, hvorefter den sidste del af pürschen foregår til fods.

Jagten foregår enten i det centrale Kamchatka, nær byen Milkovo, Esso, men i nærværende tilfælde højere mod nord nær Palana, hvor jeg selv jagede bjørn i 2010.

Bjørnene er store mellem 8,5 og 10,5 fod: Både forår og efterår er pelsene optimale, dog med marginalt smukkere pels om foråret.

På Kamchatka er der mange bjørne og under min egen tur i foråret 2010, vil jeg anslå, at vi tilsammen så omkring 30 bjørne. Dermed ikke sagt, at I vil komme til at se det samme antal.

Oplevelsen er en stor naturoplevelse, hvor man risikerer at opleve naturens luner både de barske og de blide. Til gengæld er jagten typisk ikke fysisk krævende medmindre man vælger at pürsche til en bjørn på toppen af et bjerg.

Snescooteren er om foråret vores bedste allierede, men er typisk mindre driftsikker end hesten om efteråret. Til gengæld er guidene eksperter i at reparere den og alligevel få tingene til at fungere.

Imidlertid skal du være forberedt på at skulle overnatte ude i ødemarken, som både jeg selv og min sidste kunde gjorde. I ødemarken kan du foruden bjørn opleve ulv, jærv, ræv, sneharer, ryper, tjurer, gæs, ænder, ørne, ugler og sine steder Moose og Rensdyr.

Jagten stiller krav til din tålmodighed og udholdenhed, men også snarrådighed når muligheden pludselig opstår.

Chancen for succes under denne jagt er stor – vel nok mellem 85 og 100 % succesrate, men meget afhænger at vejrliget og dine skydefærdigheder. Hvis I kommer i bjerge, er det ikke udsædvanligt med skudafstande på 150 – 250 meter.

Temperaturene under forårs-jagten spænder fra op til 15 grader Celsius om dagen til minus 15 grader Celsius om natten og nogenlunde det samme om efteråret.

I de midlertidige teltlejre, vil der være elektricitet fra medbragt generator, feltsenge, varmeovne og transportabelt køkken.

Forårsjagt-terminerne                               Efterårs-terminer

  • april – 09. maj                                  27. august – 30. september
  • maj – 16. maj
  • maj – 25. maj

 

 

Hvad er inkluderet i prisen?

  • West part af Koryak regionen – mulighed

14/7 dages jagt på brunbjørn ved Palana, transfer til Esso, 1 times helikopter transfer mod nord, fuld forplejning i hunt-camp, 7 dages 1 x 1 guidning vha. snescooter, invitationletter, russisk våbentilladelse markpræparering af trofæ.

I alt kr. 55.000

  • Petropavlovsk – VIP mulighed

14/7 dages jagt, helikoptertransfer, ophold med fuld forplejning i luksus hunt-camp, 8 dages 1 x 1 guidning vha. snescooter, invitationletter, russisk våbentilladelse markpræparering af trofæ, 

I alt kr. 60.000 

 

Hvad er ikke inkluderet i prisen?

  • West part of Koryak regionen – mulighed:

Trofæafgift for Brunbjørn – kr. 26.500

Retur ved manglende mulighed for at nedlægge bjørn – kr. 24.000

Eksklusive er endvidere visum og flybillet efter kostpris, al fortæring, hotelophold før og efter ophold i jagtcamp. Det vil eksempelvis sige eventuelt et hotelophold i Moskva  på vej ud, hotel ophold i Esso & Petropavlovsk på vej hjem. Klargøring og forsendelse af trofæ fra Esso til Moskva til Danmark, Cites. Evt. overvægts betaling til flyselskab samt evt. gebyr for at medbringe våben på flyene rejseforsikring, der kan tilkøbes samt drikkepenge.

  • Petropavlovsk VIP-mulighed

Trofæafgift for Brunbjørn – kr. 27.500 

Eksklusive er endvidere visum og flybillet efter kostpris, al ophold og forplejning udenfor huntcamp, rejseforsikring, forsendelse af trofæ herunder konservator omkostning i Moskva, Cites EUR 200 pr. trofæ, evt. opgradering af flybillet, omkostninger vedr. transport af våben med fly samt drikkepenge.

Der betales kr. 24.500 retur ved ingen mulighed for at nedlægge en brunbjørn. 

Nummer 2 brunbjørn afregnes til kr.  35.500, hvis der ønskes nedlagt nr. 2 brunbjørn.

Photos