(+45) 26 11 61 43 jan@holmelund-jagtrejser.dk

Jagtrejse efter Bøffeljagt i Uganda

0
Send Us An Enquiry
Send Us An Enquiry
Navn*
Email*
Din Besked*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2258

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

(+45) 26 11 61 43

jan@holmelund-jagtrejser.dk

Holmelund Jagtrejser besøgte i Oktober 2014 Uganda Wildlife Safaris Ltd. i Kampala og havde en vidunderlig oplevelse ved i bil, at krydse tværs igennem Uganda for at opleve de helt særegne jagtrevirer for dels Sitatunga, Kob, Oribi, Nile buffalo og Cape Buffalo med flere.

Især et mægtigt revir Nakaseke på 5 millioner hektarer i hjertet af  Kafu River Bassin grænsende til Mayanja River, var en utrolig spændende oplevelse. Lodgen var helt ny og indrettet komfortabel med alle moderne faciliteter. Overnatning fandt sted i Chatlets med flush-toilet og brusebads niche samt i øvrigt udsigt til floden og livet omkring denne.

Allerede første dag bare få timer efter vores ankomst, i udkanten af papyrussen, observerede vi en flot sitatunga-bull, og det kun få hunderede meter fra campen. På reviret er Rowland Awards no. 1. og SCI no. 2 & 3 nedlagt. Sitatungaen  minder lidt om Nyalaen, men fremstår mere bastand i krop. Handyrene vejer op til 125 kg og prydes af flot svungne horn. Betagende er det endvidere, at dette vildt lever og har tilpasset sig sump-områder, hvor man ikke skulle forvente, at der levede antiloper. Sitatungaen har dog også udviklet helt specielle klove, som gør det muligt for den at færdes i papyrussumpene, selv på dybt vand.

Under køreturen i Uganda krydsede vi Nilen flere gange, ligesom vi kørte igennem Muchison Falls National Park, der med sine enorme flade sletter af græs-savanne, kun forstyrret af akciatræerne flade kroner præsenterede et skue af nærmest paradisisk karakter. Under Akacia-træerne kunne hundrede-vis af antiloper, bøfler og elefanter spottes og havde vi været lidt heldigere, ville vi også kunne have spottet løver og leoparder. Uganda Wildlife Safari Ltd. råder over et revir på 500.000 hektar som på en strækning over 100 kilometer danner grænse til Muchison Falls National Park. Indlogeringen på reviret sker i særdeles dejlige rammer og med en storslået udsigt ud over Nilen.

Endvidere kan reviret Karamoja North – Karenga CWA anbefales. reviret er enorm og grænser  op til Kidepo National Park. reviret som er beliggende i det nordøstlige Uganda er grænsende til både Syd-Sudan og Kenya og rummer store bestande af Nile & Cape Bøfler, Oribi, Jacksons Hartebeast, Defessa Waterbuck, Bohor reedbuck, Warthog, DikDik samt Mountain reedbuck.

Bøffeljagten i Uganda er henlagt til 2 revirer Aswa Lolim Ranches – 500.000 ha., beliggende centralt i Uganda med 110 km grænse op til Murchison Falls National Park. Her kan du med fordel ligeledes jages Kob, Oribi og Bushbuck også. Det andet revir er Karamoja, som ganske enkelt er et helt enestående revir på ikke mindre end 27.000 kvadratkilometer beliggende idet nordøstlige Uganda grænsende op til Syd-Sudan og Kenya. Reviret rummer store og tunge bestande af både Cape buffalo, men også Nile buffalo er mikset ind i flokkene. jagtreviret er stadig jomfrueligt og jagttrykket har i adskillelige år været yderst beskedent, hvorfor det netop er her, at du kan finde en rigtigt gammel bøffeltyr med sit særegne karisme i et slidt trofæ. Indlogeringen foregår i flycamps. Opstillede teltlejre, men med toilet og privat bruseniche. Infra-strukturen i reviret er ikke udbygget og som sådan er vejene få. Alligevel betragtes jagten ikke som besværlig idet forekomsten af bøffel er stor og at spor efter bøfler typisk hurtigt lokaliseres fra bil, hvorefter jagten indledes til fods.

Reviret ligger i den fjerneste krog og det er en langsommelig affære, hvis man kører til reviret fra Kampala. Derfor anbefales derfor, at leje et taxi-fly for transfer ind og ud. Flyvetiden er ca. 1,5 time til 2 timer.

Bedste jagtperiode ligger fra midt November til midt April.

Øvrige vildtarter: Lesser og Greater Kudu, Eland, Oribi, Waterbuck, Bushbuck, DikDik samt Hartebeast.

 

 

Whats included in this tour?

10/8 dages jagt på bøffel ved 2 : 1 – USD 12.590

Trofæafgift for en bøffeltyr – USD 3.000

Dip and Pack – USD 800

Charterfly (Karamoja)  /retur – USD 3.800

Flybillet Billund – Entebbe/retur – USD 1.000

I alt USD 21.190.

Ved USD-kurs pr. 24.09.2019

I alt dk.kr. 144.000 

Whats not included in this tour?

Text box item sample content

  • Eventuel ophold og forplejning udenfor hunt, gebyr for våbentransport med flyet, ugandisk visum, rejseforsikring (Kan tilkøbes), forsendelse af trofæer samt drikkepenge.
Photos