(+45) 26 11 61 43 jan@holmelund-jagtrejser.dk

Jagtrejse efter Sitatunga i Uganda

0
Send Us An Enquiry
Send Us An Enquiry
Navn*
Email*
Din Besked*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

458

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

(+45) 26 11 61 43

jan@holmelund-jagtrejser.dk

Holmelund Jagtrejser besøgte i Oktober 2014 Uganda Wildlife Safaris Ltd. i Kampala og havde en vidunderlig oplevelse ved i bil, at krydse tværs igennem Uganda for at opleve de helt særegne jagtrevirer for dels Sitatunga, Kob, Oribi, Nile buffalo og Cape Buffalo med flere.

Især et mægtigt revir Nakaseke på 5 millioner hektarer i hjertet af  Kafu River Bassin grænsende til Mayanja River, var en utrolig spændende oplevelse. Lodgen var helt ny og indrettet komfortabel med alle moderne faciliteter. Overnatning fandt sted i Chatlets med flush-toilet og brusebads niche samt i øvrigt udsigt til floden og livet omkring denne.

Allerede første dag, bare få timer efter vores ankomst, i udkanten af papyrussen, observerede vi en flot sitatunga-bull, og det kun få hunderede meter fra campen. På reviret er Rowland Awards no. 1. og SCI no. 2 & 3 nedlagt. Sitatungaen  minder lidt om Nyalaen, men fremstår mere bastand i krop. Handyrene vejer op til 125 kg og prydes af flot svungne horn. Betagende er det endvidere, at dette vildt lever og har tilpasset sig sump-områder, hvor man ikke skulle forvente, at der levede antiloper. Sitatungaen har dog også udviklet helt specielle klove, som gør det muligt for den, at færdes i papyrussumpene, selv på dybt vand.

Under køreturen i Uganda krydsede vi Nilen flere gange, ligesom vi kørte igennem Muchison Falls National Park, der med sine enorme flade sletter af græs-savanne, kun forstyrret af akciatræerne flade kroner præsenterede et skue af nærmest paradisisk dimensioner. Under Akacia-træerne kunne hundrede-vis af antiloper, bøfler og elefanter spottes og havde vi været lidt heldigere, ville vi også kunne have spottet løver og leoparder. Min samarbejdspartner råder over et revir på 500.000 hektar som på en strækning over 100 kilometer danner grænse til Muchison Falls National Park. Indlogeringen på reviret sker i særdeles dejlige rammer og med en storslået udsigt ud over Nilen.

Endvidere kan reviret Karamoja North – Karenga CWA anbefales. Reviret er enormt og grænser  op til Kidepo National Park. Reviret som er beliggende i det nordøstlige Uganda er grænsende til både Syd-Sudan og Kenya og rummer store bestande af Nile & Cape Bøfler, Oribi, Jacksons Hartebeast, Defessa Waterbuck, Bohor reedbuck, Warthog, DikDik samt Mountain reedbuck.

Sitatungaen er et usædvanlig smukt trofæ, som attrås af mange safari-jægere, men vildtets habitater er begrænsede i Afrika, al den stund, at Sitatungaen kun lever i vidt strakte papyrussumpe og sjælden observeres udenfor disse

Jagt på Sitatunga adskiller sig markant fra jagt på andet vildt i Afrika, ved at jagten afvikles fra high-seat ofte placeret adskillelige meter oppe i træerne på kanten af Papyrussenbælterne langs Nilen eller  i Kafu River bassin. En anden metode er at bygge  tømmerflåder med udkigstårne midt ude sumpene. En forudsætning for en succesfuld jagt er imidlertid  stadig at store papyrusområder foran highseat både på land og i sumpene er blevet slået ned for derved at skabe passager, hvor Sitatungaen bliver synlig i sin ellers ofte skjulte færden i papyrus-sumpene

På det mægtigt revir Nakaseke på 5 millioner hektarer i hjertet af  Kafu River Bassin grænsende til Mayanja River, oplevede jeg at observere 5 medaljetrofæer på bare 2 dage

Lodgen var helt ny og indrettet komfortabel med alle moderne faciliteter. Overnatning fandt sted i Chatlets med flush-toilet og brusebads niche samt i øvrigt udsigt til floden og livet omkring denne.

Hvis du ønsker at nedlægge en medalje sitatunga kan reviret i særdeleshed anbefales. I øjeblikket besidder reviret Rowland no. 1 og SCI no. 2 og 3 på verdensrekordlisten.

12/10 dages jagt på sitatunga & bushbuck ved 2 jægere – pr. jægere kr. 95.000

 

Whats included in this tour?

12/10 dages jagt på Sitatunga & Bushbuck ved 2 jægere.

Ophold og forplejning, Goverment fee, Hunting permit, Conservation fee, Community development fee, UWA & Cites,, Trophy export doc., Car transfer, Airport pick-up and drop off samt Rifle import fee. –

Pr. jægere kr. 95.000 – 

Plus trofæafgft

Sitatunga kr. 30.000 

Nile Bushbuck kr. 11.500

Whats not included in this tour?

Endvidere er ophold og forplejning udenfor base-camp, gebyr for våbentransport med flyet, flybillet Dk – Kampala/Enteppe, rejseforsikring (kan tilkøbes) , ugandisk visum, vaccinationer samt drikkepenge ikke inkluderet.

Photos

Text box item sample content