Jagt på Kamchatka/Chukotka Moose udmærker sig ved at være jagt på verdens største gevirbærende vildt. Geviret i sig selv kan veje op til 55 kg og spændvidden kan opnå den uhyrlige bredde af op til mellem 190 og 200 cm.

Klimaet er meget forskellig afhængig af årstiden og lokationen, selvfølgelig. I september/oktober er dagtemperaturen beliggende mellem 5 og 10 plus grader ved kysten men omkring Yakutsk kan dag temperaturerne nemt være omkring minus 20 grader. Koldere bliver det naturligvis i november og december, men de varmere vandstrømme langs Kamchatkas kyster sikrer at temperaturerne er mildere end på fastlandet.

Moose-jagt i regionen ved Omolon River på grænsen Chukotka-regionen

Jagten:

Der er tale om en virkelig eventyrs og ekstrem-jagt og man kan vel sige, at det nærmest ikke er muligt at komme længere væk fra alfarvej på jagt. Til gengæld er Moose-tyren her blandt de største i Verden med gevir-vægt på op til 35 kilo og spredning mellem hornene på op til 180 cm. Der vil være mulighed for at nedlægge Brun-bjørn by chance

Da der er tale om en jagtrejse til en meget fjern destination, må der påregnes lange rejsetider på 3-4 dage i begge ender, hvilket vil betyde en jagtrejse på ca. 16 dage.

Jagtcampen er beliggende 1.000 km. nordøst fra campen, hvor vi jagede Yakutia Snow-sheep i oktober og vi krydsede faktisk vejen til Magadan. Reviret er kendt for at samle mange Moose-tyre under brunsten og resultaterne fra disse jagter dokumenterer stor succes.

Jagten foregår til fods ofte efter at du i båd er blevet fragtet op af floden til kendte attraktive lokationer. Russerne benytter hunde til at opsøge Moosen hvorefter den sluttelige pürsch indledes. Du må ligeledes påregne at skulle overnatte i teltcamps.

Rejsen:

Du flyver fra København – Moskva. Her mødes du af min engelsk-talende samarbejdspartner som ledsager dig under jagten.

Måske allerede samme dag efter indtjek af våben flyver du til Magadan. En flyvetur på ca. 10 timer. I Magadan samles i i et fly som ankommer til landsbyen Omolon efter 2 timer flyvning. Sluttelig følger 9 – 10 timers sejlads i båd op af Omolon og Kegali River.

Endelig kan jagten herefter starte.

Terminen:

Der afvikles 2 jagter i regionen fra ca. den 10. September til den 15. Oktober om det skal være den første periode eller den sidste periode må være op til dig.

Vejret

Temperaturerne vil ligge mellem plus 5 grader Celsius og minus 10 grader Celsius, men da du vil jage i bjergene vil blæsten, nedbøren og det omskiftelige vejr have stor indflydelse på hvordan du oplever vejret. Beklædning designet for jagt i bjerge anbefales.