For Holmelund Jagtrejser er Canada en af de allervigtigste destinationer og utallige jagtrejser hertil er igennem de seneste 10 år blevet afviklet med succes. Vores jægere har nedlagt adskillelige Bull-moose, Mountains Goats, Grizzly-bjørne, Sortbjørne og Caribou.

Holmelund Jagtrejser har bestræbt sig på, at sammensætte vores samarbejdspartnere og deres revirer således at de på bedst mulige vis dækker de ønsker som flertallet af rejsende danske jægere ønsker under en jagtrejse til Canada.

På 3 af revirerne kan vi tilbyde jagt fra hesteryg og overnatning i spike camps. Vi kan endvidere tilbyde jagt fra ATV, som er egnet til at afdække mægtige arealer, selvom du fysisk er udfordret. Vi kan tilbyde den stille jagt til fods, fra båd og kano samt fra hochstand. You name it – og vi får tilrettelagt din jagt ligesom du ønsker det.

Nedenfor formuleres en kort beskrivelse af de 6 revirer beliggende i helholdsvis Alberta, British Columbia og Yukon.

Reviret ved Fort St. James, British Columbia:

Holmelund Jagtrejsers mangeårige samarbejdspartner Jens som råder over et enormt jagtrevir på ca  2 millioner hektarer. Det er ham som afhenter dig i lufthavnen ved Prince George og kører via Vanderhoof og Fort St. James mod nord indtil vejen ender. Jens er født og opvokset syd for den dansk/tyske grænse, men er efter at have gennemført uddannelse i vildtforvaltning og jagt immigreret til Canada og har siden 1998 drevet sin egen outfittervirksomhed her med succes.

Jens udbyder jagt på:

  • Sortbjørn
  • Grizzly
  • Moose
  • Sneged
  • Ulv

Samt ørred og laksefiskeri

Jagtområdet er fint fordelt mellem lavland og højland og  med Mount Mc.Kinnon på 1600 meters højde som det højeste. Kendetegnende for området er endvidere, at skovene er lyse og åbne fyldt med søer, floder og bække. Der er masser af svampe, bær og andre frugter og området er derfor særdeles attraktiv som fourageringsområde for Moose og Bjørn.

Regionen hvori jagtreviret ligger betegnes som Ominica og rummer den tætteste Moose-stamme på 120.000 individer i Bristish Columbia.

Jens har stort set 100 % succesrate på alle deres udbudte jagter.

Jagten afvikles ved pürsch, ved anstand, fra hochstand, eller ved spot and stalk fra kano. Ved kørsel fra den ene ”clearing” til den næste eller eventuelt ved at blive fløjet ind til midlertidige hunt-camps højt oppe i bjergene.

Jens´ revir skal fremhæves for sin fortræffelige Sortbjørnejagt, der aldrig slår fejl, hvor de nedlagte bjørne ofte er store gamle hanner, som kan udvælges på et revir, hvor jagttrykket er nærmest ikke eksisterende. Moose-jagten er også fin og du kan være heldig at nedlægge en stor Moose. Succesraten er mindre end i det norlige British Columbia, men til gengæld er prisen også lavere,

Reviret ved Dease Lake, British Columbia:

Jagtreviret er højt beliggende op på ikke mindre en 2.000 kvadratmiles strækkende sig mod nord 120 miles fra grænsen til Yukon, hvorfra vandrende Yukon-moose skaber forudsætning for at nedlægge en en prægtig Bull-moose. Du flyver eller kører til Dease Lake i det nordlige British Columbia og herfra flyver du videre med vandflyver op i bjergene og ind over Rocky Mountains til den vestre side af disse, hvor Base Camp er placeret på en slette der strækker sig ind i Yukon. Jagtreviret er svært tilgængeligt for lokalbefolkningen og jagttrykket er nærmest ikke eksisterende.  Trofæerne i dette revir er at sammenligneligne med trofæerne fra Alaska i kvalitet og tyngde. Vel nok marginalt mindre. Jagten er anderledes end hos Jens i det der jages fra hesteryg ved spot and stalk. Mange timer skal forventes tilbragt på hesteryg og med at spotte igennem kikkert udover de vidtstrakte åbne arealer. Jagten er en usædvanlig smuk oplevelse og kan med fordel deles med sin ledsager. Organisationen er super-professionel og kan omstrukturere din jagt smidigt efter vejr og vind . Vi kan dokumentere at succesraten er meget høj på dette revir. Tæt på 100 %.

På reviret, er der udover Moose endvidere gode bestande af Stone sheep, Caribou, Sneged, Grizzly og Sortbjørn.  Jagten er her dyrere. Reviret betegnes som eksklusivt og trofæerne fra de nedlagte arter taler for sig selv.

Reviret ved Liards River, British Columbia:

Reviret grænser bogstavelig talt, over en strækning på 100 miles, op til Yukon-grænsen og størrelsen er på 3.000 kvadratmiles. Den største Boone and Crocket Canadian moose nedlagt i Canada blev i 1980 nedlagt af Michael Laub på dette revir, med en score på 242 inch blot 23 inch mindre end den største Yukon-Alaska Moose nogensinde.

På reviret nedlægges der hvert år Monster-mooses og er efter vores vurdering super attraktivt, når du vil jage en Moose med mulighed for at nedlægge den helt store og samtidig skelner til pengepungen, hvor jagten her kan afvikles på et fornuftigt prisniveau.

Moose-jagten her afvikles fra båd og ATV. Endvidere benyttes bushplane for at nå fjerne områpder på reviret.

Reviret ved Coastal Mountains & Level Mountains, British Columbia:

Reviret udmærker sig ved sin store bestand af Mountain Goats (Sneged). I 2008 nedlagde Tim Metcalf verdens størst opmålte sneged på dette revir med en score på 54 2/8 inch. Typisk er størrelsen mellem 9 og 11 inch. Hvis du er på udkig efter en stor flot Billy Goat, som du vil nedlægge i åbent bjerglandskab, er vores jagtrevir et af verdens bedste. Reviret som grænser op til Alaska er på intet mindre en 8.000 kvadratmiles svarende til ca 40% af hele Danmarks areal. Jagten tilrettelægges fra hesteryg, båd eller ATV.

Reviret ved Pelly Mountains, Yukon:

Reviret er beliggende i Yukon og ikke langt fra grænsen til Alaska. Reviret er tilsvarende på ikke mindre end 8.000 kvadratmiles. Min samarbejdspartner oplyser at 40% af reviret aldrig har oplevet jagttryk. Jagten afvikles fra hesteryg, ATV, kano og båd. Typisk rides der fra spike camp til spike camp og Moosen som nedlægges her er gennemsnitligt de største vi kan tilbyde i Canada.

Du flyver til White horse og herfra med bushplane til Base Camp. Moosen jagten kan kombineres med jagt på Grizzly og Caribou.

Reviret ved Fair Views, Alberta:

Alberta udmærker sig ved at kunne tilbyde jagt på en række vildtarter til konkurrencedygtige priser. Derfor er Alberta aktuel for jægere der for en mindre sum penge gerne vil opleve Canada´s storslåede natur. Vores samarbejdspartner kan tilbyde jagt på Moose, Sortbjørn, Elk, Mule Deer, White Tail & Ulv. Endvidere jagt i September på Gæs og Ænder.

Som noget usædvanligt kan du på dette revir i november og December for bait jage Ulv.

image description