Tanzania

Selous Dame Reserve

Holmelund Jagtrejser tilbyder jagt i Selous Game Reserve som er det største game-reserve i Afrika på størrelse med Schweiz – ialt 56.000 kvardratkilometer. Reviret er beliggende ca. 20 kilometer fra Dar Es Salaam, hvortil du flyver fra Danmark.

Igennem århundreder har reviret været et af de foretrukne for kendte safari-jægere, herunder selvfølgelig den amerikanske forfatter Ernest Hemingway.

Reviret er opkaldt efter den engelske opdagelsesrejsende  Sir Frederick Courtney Selous, som omkom under 1. verdenskrig i 1917.

Selous Game Reserve rummer mange forskellige natur-varianter herunder de “breath taken” græs-savanner der bølger sig mellem de fladkronede akacie-træer skyggende for den større diversitet af vildt såsom naturligvis Løver, Leoparder, Elefanter samt ikke mindst Bøfler, men også helt andre natur-varianter som klippe-fyldte bush-landskaber, dalsænkninger omkring den majestætiske flod Rufiji River, tætte Miombo-skovlandskaber samt sumpområder er en del af dette enestående økosystem.

Den nordlige part af Selous, svarende ca. 12% af arealet er fredet for jagt. Det vil sige nord for Rufiji River. Her kan man imidlertid med stor succes afvikle. Resten er opdelt i utallige koncessioner med diverse vildtarter. Eksempelvis skønnes det at reviret rummer mellem 3.000 – 4.000 løver og halvdelen af Tanzanias elefantbestand.