Skotland

Skotland er for mange danske jægere en vidunderlig oplevelse. De jægere som jager kronhjorten i det skotske højland forbliver ikke uberørte. Den storslåede natur, hvor øjet får mulighed for at strække sig og de specielle rustikke farver fra det afblomstrede lyng, de stride græsarter samt lavet på klipperne,  skaber en personlig oplevelse af frihed og lethed. Snart letter du et brace grouser, snart en rype og måske en snehare på toppen af de afrundede bjerge eller hills som skotterne foretrække at kalde dem. I brunsten pendulerer lydbølger fra hjortenes brøl mellem klippesiderne på tværs af dybe dale, som de har gjort  det i årtusinder, hvert eneste efterår.

I dette miljø blev min interesse for jagt og natur beseglet, da jeg som ung mand arbejdede som gully-boy, her. Det var mig, der ved at binde et reb omkring mule og gevir til en stick, slæbte de nedlagte kronhjorte fra the hills ned til the pony-tracks. Der var også her jeg nedlagde mine første attråede kronhjorte, grousen og tjur-kokken.

Godset jeg arbejdede på ligger der stadig og benævnes Glen Affric Estate, men udbyder i dag kun i begrænset omfang jagt på kronvildt. Imidlertid har Holmelund Jagtrejser etableret samarbejdsrelationer til revirer nord for Glen Affric, der i en fremtidigt perspektiv ser frugtbart ud for de danske jægere som kunne forestille sig at jage i de skotske højder. Indlogeringen under disse jagter sker på hoteller af høj kvalitet og de anrettede måltider som er inkluderet i prisen afsluttes hver dag med en 3-retters menu, som du kan glæde til at nyde.

I Aberdeenshire kan vi tilbyde attraktiv jagt på Grouse. Dels Driven-Grouse, men også for stående hund. I floden Dee kan vi tilbyde lakse-fiskeri og i The Hills kan vil tilbyde hjortejagt. Tilsammen en Mac Nab, hvis du præsterer at kunne ligge en laks, et brace of Grouse samt en kronhjort på paraden indenfor et døgn. Forhør dig hos Holmelund Jagtrejser om vilkårene herfor.

 

 

Skærmbillede 2014-07-21 kl. 11.10.17 Skærmbillede 2014-07-21 kl. 11.11.21 Skærmbillede 2014-07-21 kl. 11.12.00 Skærmbillede 2014-07-21 kl. 11.12.58Skærmbillede 2014-07-21 kl. 11.24.53 Skærmbillede 2014-07-21 kl. 11.25.42