Tyrkiet

Holmelund Jagtrejser samarbejder med en af mest markante og troværdige partner i Tyrkiet med over 20 års erfaring indenfor branchen. Igennem årene  har vi erfaringer fra adskillelige succesrige måneskinsjagter, drivjagter på vildsvin i Tyrkiet samt jagt på Bezoar Ibex i Taurus-bjergene. Udover nævnte arter, kan der jages Anatolsk gemse, Anatolsk kronhjort og råvildt samt den Anatolske gazelle i det sydøstlige Tyrkiet.

Tyrkiet er et relativt nyt jagtland for danskere, men de danskere, som har været på jagt i Tyrkiet er sjældent blevet skuffede. Jagten, de mange historiske steder langs Sortehavskysten & Middelhavskysten. De spektakulære udsigter med store vidder, tager i bogstaveligste forstand pusten fra den besøgende og fremfor alt de fantastiske trofæer, som kan hjembringes fra Tyrkiet, gør landet til et væsentligt aktiv i vores jagtverden.

Desværre er Tyrkiet et relativt dyrt jagtland, hvor man må betale for oplevelsen og trofæerne, men til gengæld har den statslige regulering af jagten i Tyrkiet til hensigt at sikre en nænsom vildtforvaltning, som igen sikrer dig gode muligheder for at hjembringe et top-trofæ.

I Taurus-bjergene langs Middelhavskysten lever den smukke Anatolske Ibex som kan opdeles i to underarter: Taurus Ibex med horn op til 165 cm. Denne Ibexen lever højt oppe i bjergene nær trægrænsen og vejer omkring 70 kg. Mod øst er der mulighed for at jage Mercan Ibexen som er et fantastisk flot dyr, meget maskulint og robust opbygget, men stadig med den Anatolske ibex´ karakteristiske pels med sorte markeringer. Denne ibex er noget større end Taurus Ibexen og vejer omkring 120 kg.

Men ellers er Tyrkiet kendt for sine enorme vildsvin – Det asiatiske vildsvin med en vægt på op til 300 kg og tænder op til 30 cm.

Vildsvinene kan jages både ved pürsch og ved drivjagt og da den Tyrkiske befolkning ikke spiser svin og derfor ikke jager disse, har disse en rigtig god chance for at blive store og voldsomme.

En natlig pürsch på disse i måneskin oppe i Taurusbjergene lige bag de kendte turiststeder kan anbefales.

Holmelund jagtrejser anbefaler en kombineret familie og jagtferie til Mahmutlar/Alanya omkring fuldmåne i juni/juli måned. Opholdet kan tage plads i vores egen luksuslejlighed beliggende 100 meter fra stranden og med en smuk udsigt udover Middelhavet og Alanya by.