Spansk Ibex

Beceites Ibex & Flotte Råbukke i Spanien

På en opsøgende tur her i slutningen af maj 2017 blev vi ganske indtaget af den landlige og rustikke gæstfrihed, der gør sig gældende i bjergbyen Camarena de la Sierra. Det kan ikke udelukkes at det meget positive syn også var påvirket af en herlig spansk vin. Vel-ankommet til byen og indlogeret på byens fineste hotel kunne vi spadsere en tur igennem byen gader. I udkanten af byen blev vi varslet om at her oversked vi grænsen til råbukkens revir. Han protesterede med en heftig gøen som først fortabte sig efter at vi atter var tilbage midt i byen.

Dagen efter var vi på gå-ben oppe i bjergene, undervejs så vi 2 meget flotte råbukke (medalje-aspiranter) samt en mængde Ibex-hundyr med deres afkom. Bukkene så vi desværre ikke, men guiden kunne oplyse at bukkene netop nu var samlet i en større flok på 60 – 70 styk og derfor svære at finde.

Reviret er nyt for trofæ-jagt, men efter min vurdering lovende. På reviret er der under hensyn til et meget lavt jagttryk i 6 – 7 år nogle flotte gamle bukke – både Ibex og Råbukke.

Imidlertid bliver Råbukke licenserne først tilgængelige i foråret 2018 hvorimod Beceites Ibex licenserne er gyldige allerede for dette efterår.

Hvis du vil opleve en bjergjagt med begrænsede udfordringer, er dette revir måske lige sagen.

Tre dages jagt indlogering med ophold, fuld forplejning, transfer fra lufthavn/retur, spansk jagtlicens samt en Beceites Ibex i Bronze-klasse.

I alt kr. 27.000

 

Al bjergjagt kræver sin mand, men i Spanien er infrastrukturen som regel således at det er muligt at køre højt op i bjergene og pürsche fra højderykke og nedad, hvilket gør jagten mere fysisk overkommelig. Imidlertid foregår jagten i 1.500 til 2.000 meters højde og fysiske udfordringer er uundgåelige.

Ibexen er typisk i brunst fra begyndelsen af November til mid januar. Herefter samler alle hannerne sig i rudler og overladerne hundyrene til sig selv frem til næste brunst.

Vil man gerne sikre sig en stor Ibex, vil perioden efter brunsten være at foretrække, men min samarbejdspartner oplyser at han vil kunne finde den store under brunsten også.

4 dages ophold og forplejning,  3 dages jagt samt jagtlicens  kr. 10.250

Jagten kan kombineres med jagt på råbukke i oktober og ind i November

Trofæafgifter:

Ibex mindre end 204,99 CIC                      : Kr. 13.500

Ibex mere end 205 op til 214,99 (Bronze): Kr. 18.000

Ibex mere end 215 op til 224,99 (Sølv)     : kr. 25.200

Ibex mere end 225 og                                : Kr. 31.500

Råbuk uanset størrelse                             : Kr.  8.250

Spansk Ibex1 Spansk Ibex 2 Spansk Ibex3 SONY DSC OLYMPUS DIGITAL CAMERA Spansk Ibex6