Yakutia-moose

Jagten Chukotka-moosen finder også sted i Yakutia regionen tæt ved den nordlige af kamchatka.

Over 15 dage hvoraf 10 afvikles med jagt fra hesteryg eller til fods afsøges den sibiriske ødemark for verdens største gevirbærende pattedyr – “Chukotka moosen”

Jagten afvikles i perioden fra den 01. september til den 15 januar, men typisk henlægges den moosens brunstperiode fra ca. 10. september til 15. oktober.

Jagten kan ikke sammenlignes med en charterferie. Dels foregår jagten i Rusland og her skal være man indstillet på, at alt ikke går efter en snor. Kompromisser kan komme på tale og dels skal man være forberedt på, at vilkårene på disse jagter stiller store krav til valg af udstyr, men også mental som fysisk træning, således at man er bedst muligt forberedt på ekstreme forhold og altså nogle anderledes vilkår end vi er vandt til i Danmark. Overnatning og ophold er afhængig af de forskellige jagtrevirer  fra fly-camps til faste telpladser til midlertidige teltpladser og bjælkehytter. Der vil dog altid være elektricitet fra medbragt el-generator i alle lejr-former. Alle overnatningsstederne vil indeholde varmeovne og feltsenge.

Holmelund Jagtrejser har med succes arrangeret en moose-jagt hertil, hvorunder der blev nedlagt 2 pæne moose-tyre og en brunbjørne. Moose-tyrene var dog ikke af Chukotka kvalitet.

Vejrmæssigt er vilkårene ofte i september rimeligt komfortable – typisk 10 – 15 plus-grader Celsius i dagtimerne og ned til typisk minus 5 grader Celsius om natten.

November og december ser det lidt anderledes ud idet dagstemperaturerne kan svinge mellem 10 plus grader til minus 20 grader. Og om, natten helt ned til minus 30 grader frost.

Rejsen foregår via Moskva til Zyranka, Srednekolymsk og herfra med helikopter ud i jagtområdet.

15 dage hvoraf 10 dage afvikles med 10 inklusive 1 moose-bull

I alt  kr. 78.000

Kr. 15.000 returneres ved manglende mulighed for at nedlægge en tyr.

yakuti moose