Kamchatka Brun-bjørn

Jagten på kamchatka bjørnen er legendarisk og mange historier og myter er berettet om denne monsterbjørn med uovertrufne kræfter.

Længere ud i ødemarken kan man vel næppe komme og større bjørne kan man vel næppe nedlægge i Verden end netop på Kamchatka, hvor der hvert år nedlægges bjørne med en kropslængde større end 10 fod og med en vægt op til 600 kg.

Jagten for vestlige jægere blev åbnet i 1992.

Selve arrangementet forløber over 14 dage, heraf bedrives 9 dage i bedste fald med selve jagten på Kamchatka-bjørnen. Succesraten er høj. Jeg er holdt op med at skrive 100 %, men meget tæt på. Typisk flyver du i helikopter ud i ødemarken, hvor du enten tager ophold i hyggelige bjælkehuse eller i store canvastelte. Alle ophold er opvarmede og komfortable og kokken anretter solide måltider..

Jagten foregår ofte ved at bjørnene spottes fra sne-scootere. Du forlader basecamp om morgenen og dagen igennem benyttes til at spotte bjørnene igennem kikkert. Min egen Kamchatka-bjørn spottede jeg nær toppen af et højt snedækket fjeld. Bjørnen markerede sig som en sort plet i det hvide snedækkede landskab. Pürschen var hård for mig og foregik på snesko opad og opad, men sluttelig endte pürschen i en gruppe cederbuske hvorfra jeg med fast anlæg kunne afgive et perfekt bladskud og så var jeg lykkelig.

Første periode fra den 23. april til den 05. maj 

Den næste periode fra 02. – 16. maj

Sidste periode fra den 15. til den 25.maj, 

Navnlig forårsjagten kan tilrettelægges således at den ikke forekommer voldsom fysisk krævende

Efterårjagten afvikles når bjørnene går på bærmarker eller fisker laks langs floderne.

  • 27 august til 09. september
  • 10. september til 25 september

Transport, ophold og jagt afvikles over 15

  • Dag 1 & 2 – Afrejse Købehavn – Moskva – Petropavlovsk
  • Dag 3 –        Tranfers til Esso
  • Dag 4 –       Helikopter transport til jagtareal
  • Dag 5 – 13   Jagt
  • Dag 14 –      Helikopter transport og bilkørsel fra Esso til Petropavlovsk
  • Dag 15 –      Petropavlovsk – Moskva – København
Jagt ophold og transport inklusive en Kamchatka Bjørn, invitationsbrev, riffeltilladelse, jagttilladelse, statsgebyr, dyrlægecertifikat, ledsagelse i Moskva samt flybilletter Petropavlovsk – Palana/retur.
Pris i alt – (Forår)                                                      kr. 78.000
Pris i alt – (Efterår)                                                   kr. 72.000  
Hvis der ingen muligheder opstår for at nedlægge en Kamchatka bjørn refunderes kr. 25.000.
Eksklusive er evt. hotelophold og forplejning udenfor huntcamp. Flybillet København – Petropavlovsk/retur – (ca. kr. 7.500), Våbenhåndtering i.f.m. rejsen, russisk visum kr. 1.500 samt drikkepenge.

Kamchatka-bjørnejagt-074 Kamchatka-bjørnejagt-064 Kamchatka, Rusland, maj 2010, B 655 Kamchatka, Rusland, maj 2010, G9-fotos 137