Ibex

Selvom jeg personlig ville foretrække, at jage Mid Asian Ibex i Kirgisistan er der ingen tvivl om at der også venter en fantastisk naturoplevelse, hvis det er i Altai man vælger at jage.


Og endelig er der jo så også muligheden for at kombinere med sibirisk råbuk, bjørn og Altai wapiti.


Gennemsnits trofæerne er mellem 110 cm og 115 cm. Trofæerne kan bliver op til og over 122 cm.


Du flyver fra København over Moskva til Barnaul, hvorefter du i bil fortsætter til Tungut eller Kosh Agash, hvor du når frem efter 7 – 9 timers kørsel.


Jagtrevirerne er beliggende 80 – 90 kilometer fra den mongolske grænse.


Jagten afvikles i perioden fra den 01. september tilden 15. oktober.


I modsætning til jagterne i Kirgisisistan og Tajikistan, hvor ibexen jages i 4.000 meters højde er det  blot i 2.200 – 2.500 meters højde, at Ibexen her jages. Jægeren vil derfor være mindre afhængig af akklimatisering og have lettere ved at bevare energien som følge af den større mængde ilt, der er i luften her.


Dagene starter med en stigning til bjergtoppene. Stigningen foregår til hest, men så snart vildtet er spottet, foregår resten af pürschen til fods. 


Du må påregne 8 – 10 timers ridning hver dag.


Opholdet under jagten er i midlertidige telt-camp, der dog er udstyret med feltseng, varmeovn og elektricitet fra medbragt generator.


Kokken vil sørge for veltilberedte måltider, uanset hvor langt I kommer ud i ødemarken.


Tempereraturen ligger i jagtsæsonen på mellem minus 5 gader om natten til 20 grader Celsuis på solskinsdage.


9/7 dages jagt inklusive i bull-Mid Asian Ibex                             kr. 40.000 


Inkluderet er møde evt. ledsagelse fra Moskva lufthavn, transport under jagt, guidning af erferan guide, fuld service kost og logi, engelsk talende oversætter, markpræparering af trofæer, våbentilladelse, internationalt dyrlæge eksport-dokument, statsafgift og jagtlicens.


Ikke inkluderet i prisen er flybillet København – Barnaul/retur ca. kr. 8.000, udfærdigelse af visum kr. 750, evt. hotelophold samt drikkepenge.