Mozambique

Lipiliche Wilderness

I det nordlige Mozambique bogstavelig talt på grænsen til Tanzania kan Holmelund Jagtrejser tilbyde jagt på et absolut top-revir. Reviret er på over 1.000.000 hektarer og vildtet er talrigt. Jagttrykket her, har været beskedent i årtier, mens en amerikansk rigmand forvaltede jagten med sine venner. Det siges, at vildtet i mange dele af reviret aldrig har mødt jægere før og derfor er trofæer af voksne og gamle dyr talrige, ligesom vildtet er nemmere at jage.

Reviret er et camp-fire projekt. Det vil sige, at lokalbefolkningen nyder godt af indtægterne for afviklingen af jagterne. Foreløbig er 2,4 millioner dollars betalt til de 5 samfund som lever indenfor revirets grænser. Safarioperationen i området beskæftiger 122 medarbejder som bl.a arbejder på at begrænse krybskytteri i området.

Der er to camps i reviret bygget af sten med stråtag og med med flush-toilet endvidere bruseniche med varm vand. Den ene er beliggende i Miombo woodland og den anden på toppen af en mindre klippe (kopjie) . Måltiderne forberedes af veltrænede kokke, hvor hovedmåltiderne ofte skabes på baggrund af kød fra vildt nedlagt på reviret.. Der serveres softdrinks, øl, vin og spiritus.

I området kan der jages løve, bøffel, elefant, leopard, sabel-antilope samt en række andre vildtarter.

Jagten er som safaris i de gode gamle. Du bevæger dig igennem bushen fra det ene spændende område til det næste. Sent på eftermiddagen slår i telt op og forbereder et måltid. Efterfølgende hygges der ved lejrbålet inden man går til ro. Næste morgen efter morgenmad pakkes teltene sammen og safarien fortsættes til fods. Det kan være, at du vurderer at det ikke er videre komfortabelt, men på den måde gør du dig fortjent til det flotte trofæ du ved dine anstrengelser måske nedlægger og oplevelsen som begejstringen bliver ikke mindre herved.

Adgangen til reviret er en smule besværlig. Jeg vil anbefale, at flyve til Maputo og derfra til Lichinga med rutefly, hvorefter transfer til hunt-camp efterfølgende er sammen med Phén i hans truck. Omkostning til transfer med PH er USD 300 retur. Imidlertid er det ikke altid at man kan påregne rutefly fra Maputo til Lichinga. Derfor er et godt alternativ, at flyve til Lilongwe i Malawi og derfra med taxifly – Cessna C206 til airstrip ved campen – tur/retur USD 3.200.

 

Skærmbillede 2014-07-20 kl. 17.47.56 Skærmbillede 2014-07-20 kl. 17.49.10