Mid Asian Ibex

Fantastisk bjergjagt på Mid Asian Ibex i Kirgisistan

Jagttid fra 01.09 til den 28.02. Bedste jagttid er i slutningen af oktober og først i december.

Holmelund Jagtrejser var en af pionerende, da vi i 2006 arrangerede de første jagtrejser efter Mid Asian Ibex. siden har mange kunder og kolleger fulgt i hælene.

Bjergjagten i Kirgisistan er lidt af en manddomsprøve og om noget trofæ, så kan man i hvertfald sige, at man kommer til at gøre sig fortjent til netop dette trofæ.

Højden med iltfattig luft gør hurtigt åndedrættet besværet.

Velankommen til Bishkek modtages du i lufthavnen af vores engelsk eller tysk-talende guide, som hjælper os igennem tolden med vore våben. Hvis vi ikke bruger en dag i Bishkek ( Kan anbefales), fortsætter rejsen i bil til Karakol ( 4- 6 timer ) hvor du eventuelt overnatter privat. Dagen efter fortsætter rejsen op i bjergene hvor vi i bil kører igennem et bjergpas i 4200 meter højde. Rejsen fortsætter endnu et par timer, hvorefter vi ankommer til en yderst komfortabel Base Camp beliggende ude i bjergene på kanten af en meget bred floddal der modtager vand fra en gletcher som vi senere vil få i nærmere øjesyn.

Jagten foregår i Tian Shan-bjergene på grænsen til Kina i en højde på 3500 meter til 4200 meter over havets overflade. Eller tæt ved Osh tæt på grænsen til Tajikistan i samme højde.

For os danskere kræver højden, at vi tålmodigt lader os akklimatisere før vi begiver os ud på jagt. Derfor er der henlagt 1,5 til 2 dage for dette formål, for at undgå højdesyge og derfor har vi god tid til at nyde lejrens faciliteter såsom sauna og varmt brusebad.
I en lille bæk tæt ved lejren er der ligeledes masser af pæne store ørreder som man kan muntre sig med at fange, hvis man skulle have en flue eller spinderstang med.
På den modsatte side af dalen kan lige ane to bebyggelse hvor der dels bor en yak-okse hyrde og en fåre hyrde. Begge kender bjergene soom deres bukselomme og er din garanti for en succesfuld jagt.

Efter have prøveskudt sin riffel kører vi i 4-hjulstrækker ud til Hunt Camp. Turen tager ca. 3 timer og vi vil undervejs allerede have spottet de første ibex der står i silhuet på bjergtoppene. Vi vil også kunne observere Marco Polo får længere nede af bjergsiden.
Hunt Camp indeholder det nødvendigste og ikke mere. En generator sørger for strøm, en kamin for varme, en kok for mad og en satellittelefon for hjælp hvis uheldet skulle være ude.

Dagen starter tidligt 2 – 3 timer før solen står op, ved at vi på hesteryg begiver os op af bjergene. Når solen begynder at titte frem efterlades hestene og vi starter en pürsch på de spottede bull ibex. Ofte tager pürschen op til 3 timer.

Når man så efter en hel dags hårdt slid endelig er kommet op har de flyttet sig, har fået færd af os eller har set os og så er det at skudafstande på op til 300 meter kommer på tale og det er nu du skal vise dit værd som riffelskytte. Fast anlæg er der aldrig problemer med så sædvanligvis er udfordringen ikke uoverstigelig. Og efter en velplaceret kugle oplever du en glæde og stolthed over det nedlagte bytte som du vil mindes i resten af dit liv.

Rejse 8/6 dages jagt, inklusive al transfer, våbentilladelser, veterinære eksportdokumenter, flybilletter København – Bishkek/rertur, kost og logi samt en bull ibex.

I alt                kr. 43.000

Evt hotelovernatning i Bishkek, drikkepenge 

Ekstra Ibex kr. 15.000

Kirg1Rasmus-Kirg kopiwwwJannov22007