Kazakhstan

Kasakhstan er et fantastisk jagtland. Landet er 65 gange så stor som Danmark,
men befolkningen er kun 3 gange større end i Danmark. Naturen har gode betingelser i dette mægtige land, som strækker sig fra Khan Tangiri Shyngy´s bjergtinder i en højde af 6.995 meter til steppeland og senere lavland.

En beskrivelse af klimaet er meget afhængig af hvor i landet der er tale om, men generelt kan man sige, at landet har tempereret fastlandsklima med meget kolde vintre og meget varme somre: Middeltemperaturen i december, januar, februar ligger på omkring – 5 til – 10 grader C. og omvendt ligger temperaturen omkring 25 – 30 grader C. om sommeren

Til forskel for nabo-landet Kirgisistan rummer Kasakhstan store forekomster at natur-resurser, hvor ikke mindst olie og gas er en særdeles betydningsfuld eksportvare. Olien udgør 58 % af landet eksport. På trods af at landet har store økonomiske  potentialer, lever 26 % af befolkningen under fattigdomsgrænsen. Korruption er også her velkendt og udbredt.

På trods af dette lidt dystre billede af Kazakhstan har naturen en overflod af det som vi begærer kæmpe store Maral-hjort trofæer op til 20 kg, Sibirisk ibex op til 145 cm, Bjørn, Sibiriske råbukke, Marco Polo-får etc.

Endvidere fantastiske fuglejagter på duer og ænder.

Holmelunds jægere har høstet store successer her med Ibex nedlagt op til 131 cm og skillelige rigtig tunge maral-hjorte.