Grønland

Holmelund Jagtrejser er rigtig glad for at kunne tilbyde jagt på Grønland. Ikke mindst under hensyn til en stor kærlighed til landet, som er blevet affødt af mange jagtlige som kulturelle oplevelser, som vi har haft med Grønland.

Den grønlandske fangerkultur er jo også blevet en del af vores kultur, takket være store kulturformidlere som polarforskeren Knud Rasmussen, Mylius Eriksen og mange flere. For jagtens udøvelse er vi nogen, der også kan huske Storvildt-jæger Finn Kristoffersen, der som 17-årig lod sig hverve som jæger og fangstmand på Nordøst-Grønland og som formidlede den grønlandske fanger og jagtkultur ved foredrag og ikke mindst ved hans forfatterskab på en måde således, at der straks forankrede sig et uindfriet jagt eller fanger-eventyr i enhver nyslået jæger.

En gang Grønland og altid Grønland siger man og der er noget om snakken. Jagten afvikles typisk i det tidligere efterår på moskusokse og rensdyr og sene forår på moskusokse. Vejret er på disse årstider som vores egen marts/april kendetegnet ved at være lunefuldt. Du kan den ene dag ligge og tage solbad i næsten ingenting og den næste dag se dig nødsaget til at holde dig inden døre som følge af en snestorm.

Under jagten på Grønland forventes det, at du som jæger deltager med hensyn til at bære kød skind og trofæer ud til kysten, men sædvanligvis er opgaven overskuelig i betragtning af at vildtbestanden er stor og at vildtet derfor typisk nedlægges relativt tæt på kysten.
Der stilles dog ingen garantier, så det vil være en god idé om du lige sikrede dig en rimelig kondition før turen.
Transport kan være lige fra hundeslæde om foråret, bil, båd, kano og udtrådte læderstøvler,

 

Dine guids er professionelle jægere, som har nøje kendskab til at begå sig i ødemarken og sikre dig bedst muligt mod farer og ulykker, men selvfølgelig skal du selv forberede dig på vejr svarende til de værste vinterdage herhjemme. Uldent, vind og vandtæt tøj er absolut nødvendigt.

Holmelund Jagtrejser arrangerer primært jagt på Grønland med udgangspunkt fra Kangerlussuaq, hvor du også lander med flyet fra København. Hvor jagten på Moskusokse primært er henlagt til området syd for Kangerlussuaq, i øvrigt med mulighed for henrivende ørredfiskeri, er rensdyrjagten henlagt til områderne nord for Kangerlussuaq

Mens de grønlandske fangere foretrækker at nedlægge en ung tyr under hensyn til moskusoksen/renbukkens dejlige kød er det jo vores prioritet at nedlægge en gammel sej tyr og helst med en sammengroet base eller med et stort gevir. Arbejdsfordelingen er dermed idéelt fordelt mellem fangerne og trofæ-jægerne og har indtil videre sikret at praktisk talt alle jægere er returneret tilfredse og fyldte med skønne grønlandske billeder på nethinden og pragtfulde trofæer til væggen derhjemme.