Moose

1. Reviret ved Fort St. James, British Columbia: 

Oplev indian summer i den ægte vildmark og jagt på Moosetyr i brunsten i det centrale British Columbia

Holmelund Jagtrejser kan tilbyde dig jagt på Moose under brunsten i Omineca-distriktet i British Columbia hos outfitter Jens Krueger, der har erfaring i reviret siden 1998.

Jagtområdet er beliggende i bjergmassiver tæt ved Rocky Mountains. Prince George er byen hvor du lander efter indenrigs, at have fløjet fra Vancouver.

Du bliver afhentet i lufthavnen og kører via Vanderhoof og Fort St. James mod nord indtil vejen ender. Jens er født og opvokset syd for den dansk/tyske grænse, men er efter at have gennemført uddannelse i vildtforvaltning og jagt parttime immigreret til Canada og har siden 1998 drevet egen outfitter-virksomhed med succes. Jens Krueger udbyder jagt på Sortbjørn, Grizzly, Wapiti, Caribou, Moose, Sneged, Ulv og Los og har samarbejdet med Holmelund Jagtrejser siden 2006.

Jagtreviret er på 2 mill. acres. Bjergene i området er få, dog med Mount Mc.Kinnon på 1600 meters højde som det højeste. Kendetegnende for området er endvidere, at skovene er lyse og åbne fyldt med søer, floder og bække. Der er masser af svampe, bær og andre frugter og området er derfor særdeles attraktiv som fourageringsområde for moose og bjørn

Succesraten er høj. Jens havde 100 % succesrate i 2013 med 15 moose-tyre, men selvfølgelig afhænger succesraten også af jægerens færdigheder. Indenfor de sidste 10 år har succes-raten ligget mellem 80 og 100 %.

Jagten foregår typisk ved at man i bil eller på ATV kører frem til attraktive brunstpladser hvorfra man ved anstand eller pürsch forsøger at kalde tyrene frem. Jens har et indgående kendskab til hvilke brunstpladser der er attraktive, typisk beliggende nær de mange søer eller lysninger i området.

En anden måde er at flyve højt op i bjergene, lytte til moosens grynt fra teltet hvor du overnatter og næste dag spotte eller kalde tyren frem.

Endelig råder Jens over 2 floder, som gennemløber et meget attraktivt moose-terræn – Nation River og Omeinica River. Jagten foregår ved at der i båd tilbagelægges mange kilometer op af floden til områder hvor Jens ved, at de store bull-moose mødes under brunsten. Her opslås der telt og jagten fortsættes til fods.

Trofæerne ligger i gennemsnit på mellem 45 til 55 inch eller tommer. Se dvd med billeder.

Området er for 50% rimeligt fladt med søer og floder og rimelig god infrastruktur med stier og veje. Oppe i bjergene er det selvsagt anderledes.

Der er et fantastisk fiskeri i området efter ørred af ganske pæne størrelser.

Der er ingen tvivl om at jagtområdet i Omenica distriktet er suverænt og er velkendt for at rumme en tæt bestand af moose med aner i retning af den vandrende Yukon Moose fra det nordlige Canada.

Jens Krueger, som jeg er sikker på, vil gøre hans bedste for at leve op til dine forventninger er Holmelund Jagtrejser sikkerhed for at bibringe dig nogle mindeværdige oplevelser.

Indkvarteringen foregår i en rummelig bjælke-lodge med varm vand og hvor der serveres solide måltider morgen og aften. Midt på dagen under jagten udleveres en madpakke.

Ved jagt i ødemarken forventes, at man deltager på lige-fod under jagten. D.v.s at forberedelse af ildssted og deltage i diverse praktiske foranstaltninger, såsom f.eks at være behjælpelig med bjergning af kødet er en naturlig del af jagten.

12/10 dages jagt på moose-tyr, inklusive trofæafgift

Jagt og ophold i 12/10 dage inklusive:

 • Transfer mellem Base Camp og Prince George
 • Flybillet Danmark – Prince George
 • En autoriset guide
 • Fuld kost og logi
 • Bruge af båd og andre fartøjer
 • Fieldpreparation of trophies
 • Jagtlicens og andre licens omkostninger
 • Jagttaxes, Canadian vat og royality
 • Og en moose-tyr

I alt kr. 55.000    –      Jagtrejse kan udvides til 16/14 for yderligere kr. 12.000 som vil forøge din succesrate.

Evt sortbjørn inkl. tag  kr.      6.500

Evt. Grizzly-bjørn inkl. tag  kr.   38.000

Ekstra ved Fly-in camp Can. dollars 3.000

Holmelund vil kunne fremskaffe referencer.

2. Reviret ved Dease Lake, British Columbia:

Oplev indian summer i den ægte vildmark og  jagt på Moosetyr i brunsten i det nordlige British Columbia

Moose jagt evt. kombineret med Grizzly og Sort bjørn, Caribou samt evt. Mountain goat. Stone sheep er også en mulighed.

Holmelund Jagtrejser kan  tilbyde dig en anderledes jagt på Moose under brunsten i det nordlige British Columbia tæt ved grænsen til Yukon.

Successraten er her over 95 % og den gennemsnitlige Bull-moose ligger på 50 inch , men der er på reviret nedlagt moose på 64 inch.

Jagtreviret er på 750.000 hektar, men i modsætning til forrige tilbud er skovvæksten her begrænset, hvilket skaber mulighed for at overskue store arealer. Jagten foregår her som på Alaska udelukkende fra hesteryg og man rider fra det ene udsigtspunkt til det næste, hvorfra man forsøger at spotte moose og bjørn.

Denne jagtform stiller større krav til udholdenhed og evnen til at begå sig i ødemarken. Med udgangspunkt fra Base-camp rides der til Huntcamps – kan være canvas-telte eller bjælkehytter og man vender først tilbage til Maincamp efter endt og forhåbentlig succesfuld jagt.

Adgangen til dette jagtrevir et en smule besværlig. Der flyves først fra Danmark til Smithers. I Smither skal du gøre op med dig selv, om du vil leje en bil eller flyve videre med NT Air til Dease Lake. Flyveturen koster retur ca. USD 696 og varer 1 time. Eller du kan vælge at leje en bil her og køre den meget smukke tur til Dease Lake, hvilket varer ca. 6 timer (600 kilometer).

Fra Dease Lake skal du med en vandflyver til Main Camp. Flyveturen varer 25 minutter og koster retur ca. USD 710/retur

Når du så omsider er fremme, står der en veltrimmet og yderst professionel organisation, der vil gøre alt for at opfylde dine vildmarksdrømme.

En af årsagerne til det relativt høje omkostningsniveau, er at dette enestående revir er beliggende i et særdeles svært tilgængeligt område. Derfor er jagttrykket yderst beskedent og samtlige vildtarter i området opnår en høj gennemsnitlig alder og selvsagt er mulighederne for store trofæer indlysende. Ovenstående argumentation er din garanti for at der er tale om kvalitetsjagt. At min outfitter har en succesrate på over 95 %, gør ikke tilbuddet mindre attraktivt.

Jeg vedhæfter en e-mail fra Jack, som jeg nedenfor vil oversætte.

Jan

“As you will see I have attached photos of my area and a bit of how we conduct our hunts , we have as good of string of ponies as you or your clients will ever be on , our crew and equipment are exceptional as well as our hunting area . We are situated only 120 KM from the Yukon boarder , many of my clients have hunted Alaska and the Yukon and NWT and come to me and shot larger Moose with me !

You need to understand the geography a little bit in BC , we are on the west side of the rockies , we have MUCH less resident pressure, we have very large Mountain Caribou opposed to the east slope who have allot of resident pressure and not much for Caribou but Elk instead. It is almost unheard of for us and our hunters to run into resident hunters”

Oversættelse:

“Af billederne fremgår hvilket miljø og hvordan vi gennemfører vores jagter. Vores heste er velplejede og de bedste I vil møde i vildmarken. Vores mandskab og udstyr er det bedste ligesom vore jagtrevir er det.

Jagtreviret er beliggende 120 km from grænsen til Yukon. Mange af mine klienter har jaget I Alaska, Yukon pg North West Territoriet og har jaget hos mig og nedlagt større moose her.

Det er nødvendigt, at du forstår geografien I British Columbia. Vi er belligende på den vestre side af Rocky Mountains. Vi har næsten intet pres fra lokale jægere. Vi har meget store trofæer, i modsætning til jagtrevirerne på østsiden hvor jagttrykket fra lokale jægere er stort. Her har de dog wapiti I stedet. Det er nærmest uhørt at møde lokale jægere på vort revir.”

Min mangeårige samarbejdspartner Jens i Canada, har anbefalet denne samarbejdspartner som solid og særdeles troværdig. Vi har flere gange med succes afvikles jagtrejser til dette revir.

Pris for ophold/fuld service under 10 dages jagt på moose på et fantastisk revir, der kan sammenlignes med Alaska revirerne, inklusive trofæafgift for en bull-moose hunting license, moosetag, flybillet København – Smithers .

I alt kr. 110.000

Ved nr. 2 trofæ vil du påføre dig omkostninger til tags plus ca. Kr. 35.000 for ekstra trofæ ( sneged, carbou eller grizzly bjørn)

Succesraten på moose er tæt på 100 %, men skulle du være uheldig ikke at nedlægge en moose-tyr, er der ingen kompensation eller tilbagebetaling af trofæafgift.

Inkluderet i prisen er alle omkostninger til tags, licenser, royality, tax, bushplane, trofæafgift, guidning samt flybillet Dk – Smithers/retur.

Evt. transfer, overnatning på hotel og forplejning før og efter ophold i jagtområdet er for egen regning.

 

3. Reviret ved Coastal Mountains/Level Mountains, British Columbia

Som det fremgår af de introducerende sider er reviret enormt med sine 8.000 kvadratmiles. Både, ATV og heste anvendes til at trænge ud i vildnisset, hvor du med garanti kan finde ældgamle mose fordi jagttrykket er nærmest ikke eksisterende. Reviret grænser ind til Alaska og det siger sig selv at trofæerne er rigtige flotte.

 • 14/12 dages jagt 1 x 1 på Moose Can$ 13.400
 • Trofæafgift ved succes                 Can$   6.000
 • Tag                                                Can$       250
 • Hunting license                             Can$       180
 • Bushplane                                     Can$   1.500
 • Tax                                                 Can$      250
 • US § Can.-våbentilladelse            Can$      250
 • Wildlife Stewardship                     Can§      250
 • Flybillet  Dk – Juneau/retur           Can$   2.000
 • I alt                                                Can$ 24.080

I danske kroner under hensyn til valutakursen Can$ den 17.09.2016 –

I alt kr. 120.000

 

4. Reviret ved Pelly Mountains, Yukon

Reviret er enormt og ligeledes er Moosen på reviret. Vi er kommet mod nord og tæt på Alaska. Der er her du har de allerbedste chancer for at nedlægge en flot Monster Moose.

Jagten afvikles fra Jet-boats, kanoer, mindre både, ATVér, men primært fra hesteryg, hvor du forcerer miles efter miles og overnætter i spinkle spike, hvor maden tilberedes over bål.

En ægte vildmarksoplevelse af de ypperste, hvor du nødvendigvis gør dig fortjent til dit trofæ, som du vil ære og beundre i al evighed herefter.

 

 • 14/12 dages jagt 1 x 1 på Moose US$ 18.900
 • Tag                                                US$      250
 • Hunting license                             US$     180
 • Wildlife Stewardship                     US§     250
 • Flybillet  Dk – Juneau/retur-ca.     US$   1.500
 • I alt                                                US$ 21.080

I danske kroner under hensyn til valutakursen US$ den 17.09.2016 –

I alt kr. 140.000

 

5. Reviret ved Fair Views, Alberta

Reviret er beliggende 3 timers kørsel nordvest for Edmonton, hvortil du flyver. Du kan være heldig at nedlægge en stor Moose, men sandsynligheden for at du nedlægger en mindre Moose på 40 til 45 inch er åbenbar. Du bliver indlogeret i en komfortabel camp, hvorfra jagten afvikles Jagten afvikles til fods og ved at din guide forsøger at kalde moose frem. Jagten er i særdeleshed spændende i de afgørende minutter hvor du kan fornemme at Moosen tilnærmer Jer.

 

 • 8/6 dages jagt 1 x 1 på Moose    US$     7.000
 • Tag                                               US$         250
 • Hunting license                            US$         180
 • Flybillet  Dk – Edmonton/retur-ca.US$     1.000
 • I alt                                                US$    8.430

I alt kr.  55.750

I danske kroner under hensyn til valutakursen US$ den 17.09.2016 –

 

 

Moose 4 shane blackShane Black 4Moose2moose6moosemoose7moose8shane accomadationshane tentShaneblack horse stringFly shane black